Windows 8

Windows 8 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, de Amerikaanse computergigant. Het besturingssysteem voor computers is de opvolger van het in 2009 gelanceerde Windows 7. Windows 8 is sinds 26 oktober in Nederland verkrijgbaar.

Het meest opvallende kenmerk van Windows 8 is dat het een speciaal startscherm en gebruikersomgeving bevat voor tabletcomputers, de zogenaamde Metro-interface. Deze interface heeft grote teksten en grote knoppen (tegels) waardoor deze makkelijk te bedienen is met je handen. Een video van die Metro-interface in werking vind je hier onder:

Windows 8 functies

Windows 8 beschikt over een volledig vernieuwde versie van Internet Explorer, versie 10. Verder is er ondersteuning voor USB 3.0, de snellere opvolger van USB 2.0. Ook heeft Windows 8 een zeer nauwe integratie met Xbox Live, het gamingplatform van Microsoft en Windows Phone, haar smartphone platform.

Werking Windows 8

Een filmpje van de algehele werking van Windows 8 op de Samsung Developer Preview tablet, de demonstratietablet die Microsoft heeft meegegeven aan de pers.